Verslag: VR games en Graffiti in Gent

Uitstap op zaterdag 23 oktober naar Gent met het jongerenteam!
Hieronder een verslagje van deze prachtige dag.

Het is 11 uur wanneer in Aardenburg de laatste jongeren op de bus stappen. We zijn vertrokken!
Met een gezellige groep rijden we naar Gent waar we om iets voor 12 aankomen bij Dok Noord, een werk- en winkelcentrum op een voormalige industriële site.

VR games: nanoclash!
We doen een voorstelrondje, eten allemaal even een broodje en gaan vervolgens de trap op richting The Park Playground, een virtual-reality centrum.

Na een korte verwelkoming verdelen we ons in teams en krijgen we een woordje uitleg over het hoe en wat van virtual-reality. Het enthousiasme neemt toe en komt tot uiting tijdens verschillende mini-games.
Lopen over een plank op een paar honderd meter hoogte, fruit snijden met een ninja-zwaard en als Spider Man aan een draadje door de stad vliegen, we hebben het meegemaakt!

Toen we het vr-gamen allemaal een beetje onder de knie hadden begonnen we aan het echte werk! In twee teams streden we tegen elkaar in een battle: mensen vs. robots!

Graffiti workshop en stadstour
Na deze digitale start van de dag werd het tijd om even offline te gaan. Iedereen kreeg even tijd om wat te eten, een rondje te lopen over Dok Noord of om wat lekkers te halen in de supermarkt. Veel tijd hadden we niet want Pieter Nekvel van Wallin VZW stond ons al op te wachten aan de overkant van de straat. We werden door hem ontvangen en gingen op ontdekkingstocht in de Grindbakken, een plek die volledig is versierd met de allermooiste en meest indrukwekkende graffiti-kunstwerken. Aan het einde van de Grindbakken moesten we verzamelen. We trokken een wit pak, mondmasker en plastic handschoenen aan, kregen een woordje uitleg over graffiti en het gebruik van de cans en mochten vervolgens onze innerlijke artiest naar boven halen om de mooiste kunstwerken te maken. De resultaten waren prachtig en nieuw talent is zeker ontdekt!

We sloten de middag af met een tour door de stad. Onderweg kwamen we langs kunstwerken van bekende en onbekende graffiti-artiesten. We keken onze ogen uit!

Al met al een actieve én creatieve dag dus! Deze activiteit werd georganiseerd door Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen en hun jongerenteam in samenwerking met de Gemeente Sluis, The Park Playground en Wallin VZW.

Dit artikel werd geschreven door Sigrid, lid van het jongerenteam.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit is Sigrid!

Sigrid Steijaert (20), woont in Aardenburg. 

Samen met teamleden Quinty en Carlijn geeft zij mede vorm aan het jongerenaanbod.
Van het bedenken en plannen tot begeleiden bij activiteiten en de communicatie.

Als voormalig student aan Ter Groene Poorte in Brugge, laatstejaars student grafische vormgeving én met haar affiniteit voor sport en cultuur voelt Sigrid zich als een vis in het water als lid van het jongerenteam.

Verslag: VR games en Graffiti in Gent Verslag: VR games en Graffiti in Gent Verslag: VR games en Graffiti in Gent Verslag: VR games en Graffiti in Gent Verslag: VR games en Graffiti in Gent Verslag: VR games en Graffiti in Gent Verslag: VR games en Graffiti in Gent