Dit doen we!

Cultuurmenu's

Met cultuurmenu's komen kinderen uit onze streek in aanraking met verschillende aspecten van kunst en cultuur. Van een prikkelende voorstelling in het theater tot muziekprojecten in de klas.

Elke peuter- en basisschoolgroep krijgt ieder schooljaar minimaal twee cultuuractiviteiten aangeboden op school of op de peuterspeelzaal.

Zo komen verschillende vormen van kunst en cultuur doorheen de hele schooltijd aan bod. Hierbij wordt afgewisseld tussen beschouwen en zelf ervaren. Kwaliteit en diversiteit staan altijd voorop. We streven ernaar zo veel mogelijk te werken met mensen uit de regio.

Bekijk welke cultuurmenu's er dit jaar op het programma staan:

Buitenschools cultuuraanbod

We bemiddelen in een buitenschools aanbod. Daarbij zoeken we naar aansluiting bij de ervaringen die kinderen al opdeden op school met de cultuurmenu’s.

De projecten die georganiseerd worden zijn kortlopend en divers. Kinderen krijgen zo de kans om in hun vrije tijd op een laagdrempelige manier met verschillende disciplines en cultuurvormen in aanraking te komen. Dit buitenschools aanbod is toegankelijk voor álle kinderen uit de gemeente Sluis en wordt aangeboden in verschillende kernen.

Er is ook een aanbod voor scholen, IKC's, BSO's en andere organisaties in de verschillende gemeenten. Een overzicht van de projecten die dit schooljaar in te plannen zijn vind je via de links hieronder.

Bekijk het buitenschools aanbod
Bekijk het aanbod voor BSO en IKC

En verder...

...bieden we maatwerk!

Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen ondersteunt middelbare scholen bij cultuuraanbod en CKV-dagen. We ondersteunen pedagogisch medewerkers en leerkrachten bij hun cultuureducatieve ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het organiseren van bijscholings- en inspiratiebijeenkomsten. 

Ook kunnen we op aanvraag cultuureducatieve activiteiten voor andere organisaties ontplooien. Lees meer over ons maatwerk.

Wil je meer weten, samenwerken of heb je een idee? Neem gerust contact met ons op, we denken graag mee! Mail ons via info@cezvl.nl of bel 0031 (0) 6 46 74 53 50

De cultuurmenu's voor peuterspeelzalen en voor het buitenschools aanbod in west Zeeuws-Vlaanderen worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Sluis.

Dit doen we! Dit doen we! Dit doen we! Dit doen we!