Jeugdredactie doet verslag!

In het voorjaar van 2021 ging de jeugdredactie in de gemeente Sluis van start. Onder leiding van journaliste Elodie Kint ging een groepje reporters aan de slag met het zoeken naar en verslaan van nieuws uit de gemeente.

Dit eerste jaar stond in het teken van ontdekken. Want wat houdt zo'n redactie nu eigenlijk in? Wat moet je kunnen als journalist? Wat maakt een artikel interessant en hoe bereid je een interview voor? Hoe bepaal je onderwerpen en wat komt er verder nog om de hoek kijken voor een artikel gepubliceerd kan worden? Enne, wie maakt de foto's?!

De redactie kwam de eerste keren samen in het Ledeltheater. Na de lockdown een mooie gelegenheid om aandacht te besteden aan de heropening van het theater. Halverwege het jaar kwam hier een eerste krantje uit voort.

Om verder te kunnen oefenen 'voor het echie' werd een afspraak geregeld met agent Wiegman van politieteam Zeeuws-Vlaanderen. De redactie werd uitgenodigd op het poltiebureau van Oostburg waar de wijkagent uitgebreid de tijd nam de vele vragen van de jonge verslaggevers te beantwoorden. Na een uitgebreide rondleiding zat het eerste seizoen van de jeugdredactie erop.

Na de zomer ging de redactie verder met gastdocente Odile de Pooter.
Samen met Odile en stagiair Julian werkten de redactieleden mee aan een twee pagina's groot artikel in de Oostburgkrant van Odile.
Wat gaaf dat dit werd gepubliceerd in de decembereditie en huis-aan-huis verspreid in de gemeente Sluis!

De jeugdredactie 2021 werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Sluis.

Jeugdredactie doet verslag! Jeugdredactie doet verslag! Jeugdredactie doet verslag! Jeugdredactie doet verslag! Jeugdredactie doet verslag!