Schrijver in de klas!

Lezen saai?
Echt niet!

Twee schrijfsters toeren in het voorjaar van 2019 door Zeeuws-Vlaanderen en bezoeken alle scholen. Het wordt dus één van de twee die bij jou in de klas komt.

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld schrijft sinds 2007 kinderboeken, ze is het meest bekend van de serie Superjuffie. Maar ook Villa FienHotel KindervreugdOma ontsnapt en Botje hebben hun weg naar vele kinderen gevonden.
In 2017 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep.

Schrijversbezoek van Janneke
Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een boek? Hoe kom je op ideeën? Schrijf je alles in één keer goed op? Ben je erg eenzaam? Zijn sommige dingen echt gebeurd? Mag je zomaar alles wat je meemaakt gebruiken voor een verhaal? 
Na een schrijversbezoek hebben de kinderen een beeld van het vak ‘schrijver’. Ze horen de verhalen achter de verhalen en daardoor gaat lezen veel meer voor ze leven. 
Met maar 26 tekens hele werelden verzinnen: hoe bijzonder is dat! Daar sta je meestal niet bij stil. 
Zelfs kinderen die lezen ‘stom’ vinden hebben na een goed schrijversbezoek jeukende beentjes: mogen we naar de bieb? 
Want van lezen word je slimmer, rijker, knapper en aardiger. Echt wel!

Facebook facebook.com/janneke.schotveld

Twitter twitter.com/Superjuffie

Website jannekeschotveld.nl

Victoria Farkas

Schrijven is zoals ademhalen; Victoria Farkas kan niet zonder. Een gegeven waar Farkas al op zeer jonge leeftijd achter kwam. 'Mam, wil jij mijn verhaaltjes opschrijven?' vroeg ze aan haar moeder, toen ze nog niet oud genoeg was om te kunnen schrijven. Geduldig pakte haar moeder papier en een pen en schreef de verhaaltjes op. Farkas tekende erbij en al snel had ze haar eerste boek 'geschreven'. Vanaf dat moment wist Farkas wat ze wilde worden: schrijfster.

Maar tussen weten wat je wilt en het daadwerkelijk zijn, zaten de nodige omzwervingen in de vorm van een vierjarige lerarenopleiding in Amsterdam, drie jaar lang als lerares voor de klas en zes jaar lang als (eind-)redacteur bij verschillende nationale kranten: Sp!tsDe Telegraaf en Kidsweek (inmiddels bekend als Sevendays).

In 2006 is Farkas voor zichzelf begonnen. Sindsdien werkt ze als freelance journalist voor kranten,  tijdschriften en websites, schrijft ze kinder- en jeudboeken en educatieve teksten, bedenkt ze schrijfworkshops op maat, die ze met veel plezier zelf uitvoert, geeft ze les in Artis en probeert ze zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor haar andere hobby: reizen.

Facebook facebook.com/victoriafarkaswelkom

Website victoriafarkas.nl

Bekijk een glimp van dit project

Schrijver in de klas! Schrijver in de klas! Schrijver in de klas! Schrijver in de klas! Schrijver in de klas! Schrijver in de klas! Schrijver in de klas! Schrijver in de klas!

Praktische informatie

Groep 5/6

Bekijk het rooster voor jouw groep

Janneke Schotveld
Victoria Farkas

In de klas/groep

groep 5 en 6

Één van de twee schrijfsters komt in de klas. Datum en tijd vind je terug in het rooster.