Muziekactiviteit: keuze

Ter afsluiting van het schooljaar 2022/2023 bezoekt Muziekpedagoge Hetty Mens opnieuw de peuterspeelzalen in de gemeente Sluis. Welke activiteit Hetty komt doen bepaal je zelf!

Vooraf neemt Hetty contact op met de groepen. In dit contact kun je aangeven voor welke activiteit de voorkeur heeft.
Hieronder vind je een beschijving van de vier keuzes!
___________________________


Tommy, een kleine zwarte hond vindt een rode paraplu. De wind steekt op en voert Tommy en zijn paraplu mee de wolken in. Zo begint Tommy’s reis vol avonturen.

Zingend, muziek makend, luisterend naar muziek en bewegend op muziek worden de peuters meegenomen in het verhaal van “De Paraplu” van Ingrid en Dieter Schubert.                                                                                                        Ontdekkend kijken naar de wolken, spelen met de zee, klinken als de dieren...                                                            Elke illustratie van het boek biedt volop mogelijkheden voor een muzikale ontdekkingstocht.


Het verhaal “Monkie” gaat over de omzwervingen van een knuffelaap, die na een val van de fiets bij allerlei dieren terecht komt, voordat hij weer veilig in de kinderarmen belandt waar hij thuishoort.

Zingend, muziek makend, luisterend naar muziek en bewegend op muziek worden de peuters meegenomen in het verhaal “Monkie” van Dieter Schubert.   

We maken “donkere wolken” muziek, schommelen met de muizen, zwemmen als vissen door het water…..kortom, de illustraties uit het boek bieden weer volop mogelijkheden voor een muzikale ontdekkingstocht.                         


Samen met de kinderen maken we een muzikale ontdekkingstocht langs de illustraties uit het boek “Kiekeboe”rond van Mies van Hout.

Achter ronde, vloeiende vormen zijn wonderlijke, fantasievolle dieren verstopt waar we muzikaal mee aan de slag gaan.

Van dromerige olifantjes en olijke vlinders, kronkelende reuze slangen en slungelige octopussen, verstopt in het boek en …. verstopt in de muziek!!


Hé, wat is dit? En waar gaat het naartoe? 

Een roodgemutst mannetje dat Ossip heet, volgt het spoor van een rode draad. Hij heeft zoete broodjes gebakken voor zijn vriendinnetje Wawwa en moet toch even wachten tot ze zijn afgekoeld. De reis is enerverend maar thuiskomen is toch het mooist. Zeker als blijkt dat zijn vriendinnetje thuis IS.

Zingend, muziek makend, luisterend naar muziek en bewegend op muziek volgen we samen met Ossip de rode draad en maken er een muzikale ontdekkingstocht van.

                                                                                                                    

Bekijk een glimp van dit project

Muziekactiviteit: keuze Muziekactiviteit: keuze Muziekactiviteit: keuze Muziekactiviteit: keuze Muziekactiviteit: keuze Muziekactiviteit: keuze

Praktische informatie

Peuters (2-4 jaar)

Bekijk het rooster voor jouw groep

De activiteit duurt ca. 45 minuten, de tijden vind je terug in het rooster.

Hetty Mens

Op de groep

Peuters (2 tot 4 jaar)