KIDS COLLEGE | Oktober | Plastic soep

Plastic afval in de natuur is een steeds groter wordend probleem. Plastic vindt zelfs zijn weg via rivieren naar de zeeën en oceanen waar het ophoopt en bijna niet meer verdwijnt. Maar waarom is al dat plastic in het water nu zo’n groot probleem en vooral wat kunnen we eraan doen? 

Allemaal vragen waar je in het interactieve kids college een antwoord op krijgt. Bert Teunkens en Scouts4Science komen uitleg geven, maar je gaat ook zelf experimenten doen met plastic om beter te snappen hoe plastic soep ontstaat en waarom het een probleem is.

Bert Teunkens

Bert Teunkens is bioloog en hoofdonderzoeker van plastic vervuiling in de Schelde aan de Universiteit Antwerpen. Hij probeert met verschillende experimenten om plastic in de Schelde te volgen van bron naar de zee. Met zijn werk probeert hij beter te snappen hoe plastic zich via het water verspreid en wat er eventueel in de Schelde gedaan kan worden om plastic af te vangen voor het de Noordzee bereikt. Hij zal vertellen over de verschillende onderzoeken die hij doet.

Aanmelden

Meedoen kost niets, schrijf je wel even in zodat je zeker bent van een plaats.  Het college duurt van 15:00 tot ongeveer 17:00 uur met een korte pauze tussendoor. 
 

Over Kids College Zeeuws-Vlaanderen

Kids College Zeeuws-Vlaanderen wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

Vanaf september 2020 vindt er iedere tweede woensdag van de maand een Kids College plaats op een locatie in Zeeuws-Vlaanderen. 
Experts op het gebied van wetenschap, kunst en cultuur nemen kinderen uit groep 6, 7 en 8 mee in hun wereld in een college voor kinderen. Ieder Kids College bestaat uit een deel college en een deel praktijk.

Deelname is gratis.

            kids college in bibliotheek terneuzen

Bekijk een glimp van dit project

KIDS COLLEGE | Oktober | Plastic soep

Praktische informatie

7 oktober

15.00 - 17.00 uur

Bert Teunkens

BibliotheekTerneuzen, Oostkant 1. Grote zaal op de eerste verdieping.

groep 6, 7 en 8


Deze activiteit is al afgelopen.
Je kunt je niet meer inschrijven.
Kijk hier voor nieuwe activiteiten.

Inschrijven

KIDS COLLEGE | Oktober | Plastic soep


* Ik geef hierbij toestemming dat de foto's gemaakt tijdens dit project door Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen gebruikt mogen worden:
- op de website van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen
- op het facebook- en Instagram-account van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen
- In de projectfolder van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen