UITGESTELD | KIDS COLLEGE | November | Vampierfilms

Verhalen over vampiers bestaan al sinds mensenheugenis. Ze vinden hun oorsprong in de folklore en literatuur. Tijdens dit kids college gaan we bestuderen wat de kenmerken van vampiers zijn en wat feit en fictie is.

Zit je in groep 6, 7 of 8? Ben je nieuwsgierig? Dat komt goed uit! Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen organiseert samen met Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen iedere maand een supertof Kids College.

Vampierfilms

In 1816 vertelde een groepje schrijvers elkaar horrorverhalen rond een kampvuur. Toen ontstond het verhaal van Frankenstein en dat van de eerste vampier. Vanuit de literatuur kwam de vampier in de film terecht. Tijdens dit kidscollege kom je te weten waarom er zoveel films over vampiers zijn en wat feit en fictie is. Hiervoor moeten we natuurlijk veel filmfragmenten bekijken en analyseren.

Jeanine Naerebout

Jeanine Naerebout is filmwetenschapper en afgestudeerd op het onderwerp vampierfilms en -series. Kenmerkend voor de vampierfilm is dat er altijd nieuwe gemaakt blijven worden. Materiaal genoeg dus om ermee bezig te blijven en een kidscollege te geven.

Aanmelden

Meedoen kost niets, schrijf je wel even in zodat je zeker bent van een plaats.  Het college duurt van 13:00 tot ongeveer 15:00 uur met een korte pauze tussendoor. 
 

Over Kids College Zeeuws-Vlaanderen

Kids College Zeeuws Vlaanderen wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

Vanaf september 2020 vindt er iedere tweede woensdag van de maand een Kids College plaats op een locatie in Zeeuws-Vlaanderen. 
Experts op het gebied van wetenschap, kunst en cultuur nemen kinderen uit groep 6, 7 en 8 mee in hun wereld in een college voor kinderen. Ieder Kids College bestaat uit een deel college en een deel praktijk.

Deelname is gratis.

            kids college in bibliotheek terneuzen

Bekijk een glimp van dit project

UITGESTELD | KIDS COLLEGE | November | Vampierfilms

Praktische informatie

Vanwege de lockdown kon dit Kids College niet doorgaan op de oorspronkelijke datum 22 december

13.00 - 15.00 uur

Jeanine Naerebout

Bioscoop De Koning van Engeland, Hulst

25

groep 6, 7 en 8

Nu inschrijven

Inschrijven

UITGESTELD | KIDS COLLEGE | November | Vampierfilms


* Ik geef hierbij toestemming dat de foto's gemaakt tijdens dit project door Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen gebruikt mogen worden:
- op de website van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen
- op het facebook- en Instagram-account van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen
- In de projectfolder van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen