UITGESTELD | KIDS COLLEGE | December | Elektronische muziek

Wat is dat eigenlijk, elektronische muziek? En hoe komt het dat die zoveel invloed heeft op de muziek die we vandaag de dag luisteren?

Wereldberoemde DJ’s, pop artiesten die de hitlijsten aanvoeren en de kinderliedjes van K3.  Maar ook rap, filmmuziek en menig moderne rockband. En dan moeten we het natuurlijk ook hebben over de enige muziekstroming en jeugdcultuur die echt in Nederland is ontstaan (je weet wel, die met die kale koppen en trainingspakken).
Als we vragen wat dit allemaal met elkaar te maken heeft is het antwoord simpel: Het is allemaal muziek. Maar het is niet zomaar muziek, het is elektronische muziek!

Wat is elektronische muziek?

Om daar achter te komen zullen we een reis door de tijd moeten maken die begint bij pioniers met synthesizers die nauwelijks in een moderne woonkamer zouden passen. Dwars door de jaren 70, 80 en 90 met hun Disco, Wave en House. Via de 2000’s met de massale feesten en de DJ als ‘nieuwe rockster’. Om uiteindelijk aan te komen waar we nu zijn… De gemiddelde synthesizer past in je handbagage, hele studio’s huizen in laptops, de DJ vervangt de platenkoffer met een USB-stick en muzikale app’s op mobieltjes worden steeds beter.

Benjamin Samson

Benjamin Samson is ruim 15 jaar actief in de elektronische muziek scene, maar vooral bekend als oprichter van de live act XMH. Met de debuut EP “Life” (2006) werden hoge noteringen gescoord op verschillende internationale hitlijsten. En in NL stond XMH maanden aaneen op nr. 1 in de Dutch Underground Charts. Nu, 5 albums, tientallen EP’s en contributies aan compilatie cd’s, heel veel remixes en vele uren op internationale podia later, staat XMH bekend bij fans als een energieke live act die garant staat voor gevulde dansvloeren.
Naast dit alles is Benjamin ook actief onder andere namen: 84S en Sonik Sam.
Meer over Benjamin op Facebook en Instagram

Aanmelden

Meedoen kost niets, schrijf je wel even in zodat je zeker bent van een plaats.  Het college duurt van 15:00 tot ongeveer 17:00 uur met een korte pauze tussendoor. 
 

Over Kids College Zeeuws-Vlaanderen

Kids College Zeeuws-Vlaanderen wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

Vanaf september 2020 vindt er iedere tweede woensdag van de maand een Kids College plaats op een locatie in Zeeuws-Vlaanderen. 
Experts op het gebied van wetenschap, kunst en cultuur nemen kinderen uit groep 6, 7 en 8 mee in hun wereld in een college voor kinderen. Ieder Kids College bestaat uit een deel college en een deel praktijk.

Deelname is gratis.

            kids college in bibliotheek terneuzen

Bekijk een glimp van dit project

UITGESTELD | KIDS COLLEGE | December | Elektronische muziek

Praktische informatie

9 december

15.00 - 17.00 uur

Benjamin Samson

Locate volgt binnenkort

groep 6, 7 en 8


Deze activiteit is al afgelopen.
Je kunt je niet meer inschrijven.
Kijk hier voor nieuwe activiteiten.

Inschrijven

UITGESTELD | KIDS COLLEGE | December | Elektronische muziek


* Ik geef hierbij toestemming dat de foto's gemaakt tijdens dit project door Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen gebruikt mogen worden:
- op de website van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen
- op het facebook- en Instagram-account van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen
- In de projectfolder van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen