Gedachten en gedichten

Een schrijver, wat doet die eigenlijk de hele dag? En hoe maak je zelf je eigen gedicht (of brief, verhaal, toneelstuk...)?

Anna de Bruyckere vertelt over letters die woorden worden. 
Over woorden waarmee je zinnen kunt maken. En over je fantasie die je daarbij goed kunt gebruiken. 
(Tipje van de sluier: alles is mogelijk.) Maar vooral gaan we samen aan de slag. 

Wie weet ontwaakt er diep in je buik of je hoofd wel een schrijver!

---------------

Aansluitend aanbod van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

Studio Poëzie

Gedichten in een boek vertellen een verhaal, met letters in dit geval. In je hoofd maak je van zo’n verhaal een film. Om dit verhaal voor iedereen zichtbaar te maken, verfilmen leerlingen gedichten uit de bundel 'Superguppie is alles'. De schrijvers zijn Edward van de Vendel en Fleur van der Weel. 

Met Studio Poëzie vergroten leerlingen de vaardigheid om een eigen verhaal te vertellen. Ze leren dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en maakt. Leerlingen lezen gedichten en gaan hierover in gesprek.
Van storyboard tot filmopnames in een studio: het verbeelden van een verhaal kent een structuur. Leerlingen leren samenwerken, iets creëren en hoe een filmpje gemaakt wordt.
Gedichten krijgen in Studio Poëzie dé hoofdrol in een echte film. 

Dit project staat op de website aanbevolen voor groep 3 maar kan, in overleg met de leesconsent, ook worden aangevraagd voor de groepen 5 en 6. 

Meer info over Studio Poëzie vind je hier.

Boekenpakket Poëzie

Een collectie aantrekkelijke bundels met gedichten voor kinderen over kleine dingen of grote dingen, over familie, de buurman of een wilde tijger.
Onder de boeken zijn bloemlezingen en samengestelde bundels van onder andere auteurs als Theo Olthuis, Roald Dahl, Joke van Leeuwen, Edward van de Vendel, Ted van Lieshout en Annie M.G. Schmidt.
De collectie is geschikt voor kinderen met het leesniveau van groep 4 - 6. Zo kunnen de kinderen zelf het spel van klank en ritme ontdekken.

Meer info of aanvragen? Ga naar de website van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

Bekijk een glimp van dit project

Gedachten en gedichten Gedachten en gedichten

Praktische informatie

Groep 5/6

Kijk in het online rooster voor het ingeplande moment voor jouw klas

1 workshop van 1 uur

Anna de Bruyckere

In de klas

groep 5 en 6