EXTRA AANBOD | Tentoonstelling #7

Fotograaf Rem van den Bosch nodigt groep 7 en 8 uit zijn expositie #7 te bezoeken bij COVRA in Borssele.

In 2 uur tijd krijgt de klas een rondleiding door de tentoonstelling #7 en bekijken de kinderen de documentaire. Aan de hand van een opdracht en gesprekssessies denken zij na over de aarde en het klimaat . Tot slot maken de kinderen samen met Rem een portretfoto met #7. 

Over de expositie #7

Voor het project #7 ging Rem op reis met vragen van tachtig Zeeuwse kinderen. Over de natuur, de aarde en het klimaat. Tijdens zijn reis verzamelde Rem foto- en filmmateriaal. Dit resulteerde in een documentaire en de expositie #7.

Fossiele brandstoffen zijn aan het opraken. We staan voor ingrijpende energietransities die de gemoederen hoog doen oplopen. Hoe laten we de wereld aan onze kinderen na? Hoe maak je de juiste beslissingen? De Irokezen, Iroquois of Haudenosaunee (oorspronkelijke bewoners van Amerika) geloven dat we de aarde in bruikleen hebben. En dat je bij elke beslissing moet nadenken over de impact die dat besluit zal hebben op zeven generaties. 

Het vergt moed om onder ogen te durven zien wat ons handelen op de lange termijn betekent. Kunst kan daarin helpen. Om nieuwe oplossingen te vinden, om creatief en ‘out of the box’ te denken. In het creatieve en in het gesprek vinden we elkaar. 

Meer weten over Rem van den Bosch en zijn project #7? Bekijk hier zijn website.

COVRA

COVRA heeft als enig bedrijf in Nederland de taak om al het radioactief afval te verzamelen, verwerken en op te slaan.

Sinds 2005 organiseert COVRA exposities onder de noemer ‘de kunst van het bewaren’. COVRA bewaakt radioactief afval voor de lange termijn en heeft zich als extra taak gesteld om ook kunst, cultuur en erfgoed te helpen bewaken en bewaren. Zo hebben collecties van Zeeuwse musea en archieven een veilige plek gekregen. COVRA inspireert bezoekers en medewerkers met steeds wisselende exposities. Voor de 50e tentoonstelling is kunstenaar Rem van den Bosch gevraagd. 

Inschrijven?

Geef je klas op per mail op info@cezvl.nl onder vermelding van:

  • school
  • groep 7 en/of 8
  • aantal leerlingen
  • aantal begeleiders

Rem neemt vervolgens contact op om een moment in te plannen.

Bekijk een glimp van dit project

EXTRA AANBOD | Tentoonstelling #7

Praktische informatie

Groep 7/8

7 februari tot 25 maart

in overleg

Rem van den Bosch

COVRA Borssele

groep 7 en 8

Dit extra cultuurmenu is op basis van eigen vervoer