EXTRA AANBOD | alternatief voor eindmusical groep 8

We bieden scholen een alternatief voor de eindmusical van de kinderen die dit jaar afscheid nemen van de basisschool.

Om de groepen 8 toch nog op een mooie manier hun schooltijd te kunnen laten afronden hebben we voor hen 4 projecten samengesteld.

Hoe werkt het?

De kinderen uit groep 8 bijten zich een week lang vast in een project. 

Samen met de groepsleerkracht, op basis van een lespakket met stappenplan en materialen, en onder (digitale) begeleiding van een gastdocent gaan zij aan de slag. 

Aan het einde van de week is het project afgerond, kan de film gemonteerd worden of het boek worden opgemaakt en eventueel naar de drukker.

Zo ontstaat een mooie herinnering aan hun basisschooltijd dat ook gepresenteerd kan worden aan ouders en andere betrokkenen.

De projecten (zie voor een uitgebreide beschrijving hieronder)

  • Één week schrijfmarathon > schrijf een echt boek!
  • Maak een stripverhaal met de klas!
  • Maak een fotoroman van jouw klas!
  • Musical-eindfilm


Kosten

De kosten voor één van bovenstaande projectweken zijn € 275,- per klas.

Aanmelden

Inschrijven voor één van de projectweken kan door een mailtje o.v.v. de school en het aantal leerlingen te sturen aan info@cezvl.nl.
 

-------------------------
 

Één week schrijfmarathon

Onder de enthousiaste leiding van kinderboekenschrijfster Victoria Farkas schrijf je samen met je klas een boek!

In één week tijd dompelt de hele klas zich onder in het schrijverschap. 

Met een startpakket, lesbrief, video’s en videobellen werkt de klas in korte tijd samen toe naar een spannend, grappig en/of ontroerend verhaal over hun tijd op de basisschool. 

Als het verhaal helemaal klaar is wordt het boek digitaal opgemaakt en optioneel als hardcover gedrukt zodat de kinderen een mooi aandenken hebben aan hun basisschooltijd.

Wat?

Lespakket met o.a. boek van Victoria Farkas, lesbrief, link naar video’s en stappenplan. Aan het einde van de week heeft de klas een boek geschreven (eventueel met illustraties). 

Dit boek is optioneel door de school of door ouders te bestellen á € 6,00 per boek (kostprijs bij afname van 50 stuks).

Afhankelijk van de wensen van de school/klas kan dit pakket in overleg op maat gemaakt worden.

Door wie?

Kinderboekenschrijfster Victoria Farkas

Begeleiding

Het project wordt op school begeleid door de groepsleerkracht. 

Deze krijgt met het lespakket een leidraad en opdrachten aangereikt. Ook wordt de klas begeleid door Victoria Farkas aan de hand van video’s en videobelsessies. Deze zijn aan het begin van de week af te spreken met Victoria.

Wanneer?

Keuze uit week 25 of 26

------------------------

Maak een stripverhaal met de klas!

Samen met striptekenaar Erik van Tuijn maak je met de klas een echt stripboek!

Met een startpakket, lesbrief, video’s en videobellen werkt de klas in korte tijd samen toe naar een spannend, grappig en/of ontroerend stripverhaal over hun tijd op de basisschool. 

Als het stripverhaal is wordt het digitaal opgemaakt en kan het als echt stripboek gedrukt zodat de kinderen een mooi aandenken hebben aan hun basisschooltijd.

Wat?

Lespakket met o.a. lesbrief, basiscursusboekje striptekenen, link naar video’s en stappenplan. Aan het einde van de week heeft de klas een stripboek geschreven (eventueel met illustraties). 

Dit stripboek is optioneel door de school of door ouders te bestellen á € 7,50 per boek (kostprijs bij afname van 50 stuks).

Door wie?

Striptekenaar Erik van Tuijn

Begeleiding

Het project wordt op school begeleid door de groepsleerkracht. Deze krijgt met het lespakket een leidraad en opdrachten aangereikt. Ook wordt de klas begeleid door Erik van Tuijn aan de hand van video’s en videobelsessies. Deze zijn aan het begin van de week af te spreken met Erik.

Wanneer?

Keuze uit week 25 of 26

------------------------

Maak een fotoroman van jouw klas!

In plaats van een musical maakt groep 8 in een week tijd een eigen digitale fotoroman. 

Samen met fotografe en kunstdocente Anne Nobels werkt de klas aan een verhaal, het uitbeelden hiervan én het digitaal bewerken met de iPad.

Zowel beeldende- als theatervaardigheden komen aan bod. 

Met een startpakket, lesbrief, video’s en videobellen werkt de klas in korte tijd samen toe naar een spannend, grappig en/of ontroerend beeldverhaal over hun tijd op de basisschool. 

Als het verhaal helemaal klaar is wordt het op digitale wijze gepresenteerd. Voor een deel bewerken de leerlingen deze presentatie zelf door middel van programma’s op de iPad.

Wat?

Lespakket met o.a. lesbrief, link naar video’s en stappenplan. Indien gewenst zijn er een camera en iPad beschikbaar voor de duur van het project. De fotoroman wordt digitaal gepresenteerd.

Afhankelijk van de wensen van de school/klas kan dit project in overleg op maat gemaakt worden.

Door wie?

Fotografe en kunstdocente Anne Nobels

Begeleiding

Het project wordt op school begeleid door de groepsleerkracht. Deze krijgt met het lespakket een leidraad en opdrachten aangereikt. Ook krijgt de klas begeleiding door Anne Nobels aan de hand van video’s en videobelsessies. Deze zijn aan het begin van de week af te spreken met Anne.

Wanneer?

Keuze uit week 25 of 26

———————————

Musical-eindfilm

In plaats van een musical maakt groep 8 in een week tijd een eigen film. 

Samen met theaterdocente Corine Haak (bekend van het cultuurmenu Filmacteren) werk je een musicalfim uit. 

Met een startpakket, lesbrief, video’s en videobellen werkt de klas in korte tijd samen toe naar een spannend, grappig en/of ontroerend beeldverhaal over hun tijd op de basisschool. Dit project sluit aan bij het cultuurmenu filmacteren van dit schooljaar.

Uiteindelijk wordt de film gemonteerd en kan deze worden gepresenteerd.

Wat?

Lespakket met o.a. lesbrief, script, link naar video’s en stappenplan. Indien gewenst is er een iPad beschikbaar voor de duur van het project.

Afhankelijk van de wensen van de school/klas kan dit project in overleg op maat gemaakt worden.

Door wie?

Theaterdocente Corine Haak

Begeleiding

Het project wordt op school begeleid door de groepsleerkracht. Deze krijgt met het lespakket een leidraad en opdrachten aangereikt. Ook krijgt de klas begeleiding door Corine Haak aan de hand van video’s en videobelsessies. Deze zijn aan het begin van de week af te spreken met Corine.

Wanneer?

Keuze uit week 25 of 26

Bekijk een glimp van dit project

EXTRA AANBOD | alternatief voor eindmusical groep 8

Praktische informatie

week 25 of 26

Anne Nobels
Corine Haak
Erik van Tuijn
Victoria Farkas

In de klas

groep 8