Raar is leuk - Dat wordt feest!

Aan de hand van het liedje ‘Raar is Leuk’ van het Klein Orkest (cd ‘Roltrap naar de maan’) ga je met elkaar in gesprek. Wat hebben we gehoord? Wat is raar? Wat is gewoon?

Gewoon doen. Wat is dat eigenlijk? ‘Ga eens gewoon op je stoel zitten’, ‘loop eens gewoon’, je vinger opsteken als je een vraag hebt, in de rij naar de gymles, je jas aan de kapstok en je stoel op 4 poten. We weten het allemaal, maar waarom doen we dat eigenlijk?

Met Elleke, Corine en elkaar bespreek je wat raar is en wat gewoon. Dat kan zomaar verschillend zijn per persoon, per plek of per land. In de speeltuin zou het heel raar zijn als je daar stil op een bankje gaat zitten en je vinger op steekt als je iets wil zeggen.

Aan de hand van verschillende speloefeningen komt de groep in de goede vibe (afhankelijk van de groepsdynamiek wordt gewerkt aan losser en actiever te maken of juist meer te laten focussen (of een combinatie hiervan).

Daarna gaan de kinderen met Elleke/Corine scènes maken en spelen waarin er steeds een herkenbare situatie met veel gewoontes verandert in iets raars, iets leukers. Raar met de nadruk op leuk, het moet immers leuk zijn voor allemaal. Zo bouw je samen een feestje!

Er wordt toegewerkt naar een presentatievorm in video/foto.

Bekijk een glimp van dit project

Raar is leuk - Dat wordt feest!

Praktische informatie

Groep 3/4

Bekijk het rooster voor jouw groep

De activiteit bestaat uit 2 lessen van ca. 1 uur. De tijden vind je terug in het rooster.

Elleke Cremers
Corine Haak

In de klas

groep 3 en 4