Industrieel Museum Zeeland

Het musuem is gevestigd in de voormalige suikerloods van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek. Voor de industrialisatie van Zeeland was Sas van Gent het middelpunt. Tijdens de industrialisatie (1870-1910) werd Sas van Gent de thuishaven voor een aantal grote bedrijven: NV Zeeuwse Beetwortel-suikerfabriek (1872), de Walzemolen (1893) en de eerste Nederlandse Coöperatieve Beetwortelfabriek (1899) zijn hier voorbeelden van.  

De collectie bestaat vooral uit klein tot middelgrote gebruiksvoorwerpen uit de afgelopen eeuw en is gericht op het verleden. In het museum staat een stoom gedreven luchtcompressor, een glas in lood raam van de voormalige directiewoning van Rosier en is het proces van het maken van suiker te volgen.

Het Industrieel Museum Zeeland is uitermate geschikt voor een educatieve. Naast de interactieve rondleiding door de verschillende paviljoenen, kunnen de kinderen aan de slag in het practicumlokaal. In het practicumlokaal maken kinderen kennis met industrie en chemie door het uitvoeren van verschillende proefjes.

Praktische informatie

Westkade 114 4551 LA Sas van Gent

1 tot 60 personen

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Klik hier

Reserveer nu

Reserveer

Industrieel Museum Zeeland

...