Het Warenhuis. Museum Land van Axel

Een bezoek aan Museum Het Warenhuis is een unieke ervaring!
De geschiedenis van de streek, met als één van de hoogtepunten de collectie streekdracht, wordt op een bijzondere en interactieve wijze tentoongesteld. Het museum laat vroegere tijden beleven.

Durf jij het barcodespel te spelen?

De bijzondere architectuur en de gerestaureerde unieke muur- en plafondschilderingen geven een extra dimensie aan het museum en zijn collectie.


In overleg wordt een programma samengesteld waarin naast alles wat in het museum te doen en te zien is ook een bezoek aan de molen en de watertoren mogelijk is. 

In het museum zijn een aantal onderdelen  vast.
De Boerenkamer, de Keete, de beelden uit  en van de film 'het is een schone dag geweest''  (een film gemaakt door de cineast Jos de Putter)  en de schilderijen op de achterwand van de blackbox. En uiteraard de film ''10000 jr in 10 minuten'' over de ontstaansgeschiedenis van ons woongebied Midden Zeeuws Vlaanderen.

Er is altijd een wat langere expositie, een wisselexpositie. In vitrines zijn verschillende thema.s uitgewerkt met te beluisteren informatie.

Er staat ook een opgezet trekpaard te wachten op een fotoshoot met de klas of groepjes leerlingen.
Die foto's zijn later van de website te halen.

In de monumentale winkel  is veel van de museumcollectie uitgestald en hangen portretten van de vroegere eigenaars dhr. en mevr. Antheunis. In hun vroegere woning is te zien waarom dit een rijksmonument is door het werk wat kunstschilder dhr. Antheunis nu 100jr geleden heeft gemaakt in de vorm van muur- en plafondschilderingen met allerlei thematieken. Ook het plafond van de winkel is daarmee verlevendigd.

Uit dit geheel is per klas een menu samen te stellen, waarin ook een speurtocht  kan zitten.
In die speurtochten is er variatie per leeftijd van de leerlingen. Ook zijn er speurtochten over de dan opgestelde expositie.

In de molen krijgen de kinderen een rondleiding met uitleg over de werking van de molen. In de watertoren wordt d.m.v. een model uitgelegd hoe de watertoren functioneerde,  een geopend watervat wordt bekeken en hoog in de watertoren kunnen de kinderen die naar boven durven allerlei plaatsen in de omgeving van Axel zien. Op de begane grond is vaak een wisseltentoonstelling te zien , vooral met natuur onderwerpen.
 

Aanbod voor scholen

Praktische informatie

Groep 5/6
Groep 7/8

Markt 2 4571 BG Axel

1 tot 40 personen

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Klik hier

Reserveer nu

Reserveer

Het Warenhuis. Museum Land van Axel

...